Sidan uppdaterad: 2011-10-03
Innan del 1

Klångdang T1

Toppsystem 1986

Skivspelare 1986

Förstärkare 1986

Högtalare 1986

Butiken 1986


Hem/Nyheter
Högtalaren som blev 25 år försenad
Klångedang T1 lanseras dels för att fira vårt 25-årsjubileum. Men också för att 25 års försening får vara nog...

Faktum är att om vi går tillbaka till mitten av 80-talet så var planerna att starta en HiFi-butik där mina högtalarkonstruktioner ingick i sortimentet. Men det blev mest Linn istället. Under de gågna 25 åren har vissa högtalarprojekt funnits, först en byggsats som vi kallade Diro, en budgetgolvare. Några år sedan kom Mimer (namnet återkommit för hyllplan), som var en extremt välbyggd golvhögtalare. Denna högtalare stupade på att elementen slutade tillverkas, och vi hade ingen " produktionsapparat".

Idag har vi mer än 10 års erfarenhet av tillverkning av Harmonihyllan. Förutom att vi lärt oss en del om vibrationer och mekanik på vägen så har vi nu även underleverantörer som kan bygga högtalarlådor.

Anders


Klångedang T1

T1 är en liten handbyggd högtalare i massivträ. Vår målsättning med denna är helt enkelt att föra dig ännu närmare musiken så du blir mer berörd och får mer ut av din musiksamling.

Varför hantverk?

Att låta en möbelsnickare plugga och limma ihop en låda av utvalda träbitar kostar naturligtvis mycket mer än en industritillverkad låda i fanérad fiberplatta. Men vi anser att massivträ har ett mer harmoniskt svängningsmönster, och därmed en mindre negativ inverkan på musiken.

Läs mer på klångdang.se