logo

April 2018

Ingen liten skillnad..

Vi har nu fått in Akurate DSM med Katalyst. Det blir inte bara mer melodiöst, mer harmoniskt och renare som vi förväntat oss, utan dessutom tajtare!

1½ år efter att Katalyst kom för Klimax DS/DSM är uppgraderingen äntligen här för Akurate DSM/DS. Strax också för Akurate Exaktbox. Förbättring är större än jag väntat mig och faktiskt billigare än jag "befarat". Man har tagit bort Renew optionen och de gamla delarna måste skickas till Linn. Uppgraderingspriset för både Akurate DS och Akurate DSM är 21200kr, och om man har en DS/DSM med Exakt-Link skall jag kunna göra uppgraderingen i butiken. Nypris för en Akurate DSM med Katalyst ligger på 88300kr. Akurate DS med Katalyst kostar 74200kr.

[Vad är katalyst?]

Katalyst för Akruate DS/DSM

Event Tisdagen 10 April kl 19

AB-jämförelser mellan den gamla versionen och den nya versionen med Katalyst.

Föranmälan till event: [Gör du här].

Många event på G:

Urika II

Datum ej bestämt. Föranmälan till event: [Gör du här].

Akurate Exaktbox Katalyst

Kanske med Klångedang?
Vi får se om jag får tid att göra Exakt för T1 "färdigt" med SPACE mm.
Datum ej bestämt.Föranmälan till event: [Gör du här].

katalyst för Akurate Exaktbox - snart

Vi hoppas snart kunna demonstrera Exaktbox med Katalyst. Uppgraderingspriserna är 18900kr för 10-kanalsversionen respektive 14100kr för 6-kanalsversionen.

Mycket med LP12 just nu

Välkommen in och lyssna på nya eller gamla vinyl eller streamat!

Anders
klinik

LP:an 45 år och skivspelarkliniken fortsätter..

Som vanligt bjuder vi på arbetet - och som vanligt gäller att du måste boka in en tid. T.ex via mejl: anders@tonlaget.se

1.1

.. Med Nya Lingo

Nya Lingon skiljer sig på flera sätt från de föregående versionerna. Man har infört hastighetskalibrering likt den hos Radikal. Den nya lågspänningsmotorn har även en mekanisk montering som liknar den för Radikalmotorn. De aktiva delarna sitter inne i LP12:an och enbart nätdelen är separat och i en smidigare låda.

Men det lustiga är att precis efter jag börjat spela på den nya Lingo så kom jag att minnas hur det kändes första gångerna jag hörde den ursprungliga Lingo! Ett rejält lyft från Lingo 3 med mer melodi och mer driv. Men många har ju Lingo som börjar bli till åren och då är det en helt annan skillnad vi pratar om! Pris 17100kr (inkl ny motor). Frågan är hur dagens Akurate LP12 med nya Lingo står sig mot topp-LP12:an från 2007 när Keel och Ekos SE kom? Då var drivningen en Lingo 2. Den nya Lingo är helt klart en av de mer prisvärda uppgraderingarna på LP12:an. [Mer info om nya Lingo]

.. och med Urika II internt MC-grammofonsteg - Exakt flyttar in i skivspelaren

Urika II har en sk Exakt-Link och kopplas til DSM:en eller DS:ens Exakt Link. Urika II passar inte bara till Exaktsystem. Ett vanligt system med en DS eller DSM med Exakt-Link räcker. Pris 32300kr. Den analoga Urika kommer att finnas kvar tillsvidare för de som har ett analogt försteg.

Du kommer ännu närmare musiken med Urika II, även om prestandan beror på hur bra DA-omvandlare du har. Generellt gäller dock att du får fram mer information i de lägre registren och att tajmingen blir bättre. Man kan också "trimma" med inställningar via konfigprogrammet.

[Mer info om Urika II]