logo

Mars 2018

Linn Sondek LP12 skivspelaren fyller 45 år!

1.1

Nya Lingo

Nya Lingon skiljer sig på flera sätt från de föregående versionerna. Man har infört hastighetskalibrering likt den hos Radikal. Den nya lågspänningsmotorn har även en mekanisk montering som liknar den för Radikalmotorn. De aktiva delarna sitter inne i LP12:an och enbart nätdelen är separat och i en smidigare låda.

Men det lustiga är att precis efter jag börjat spela på den nya Lingo så kom jag att minnas hur det kändes första gångerna jag hörde den ursprungliga Lingo! Ett rejält lyft från Lingo 3 med mer melodi och mer driv. Men många har ju Lingo som börjar bli till åren och då är det en helt annan skillnad vi pratar om! Pris 17100kr (inkl ny motor). Frågan är hur dagens Akurate LP12 med nya Lingo står sig mot topp-LP12:an från 2007 när Keel och Ekos SE kom? Då var drivningen en Lingo 2. Den nya Lingo är helt klart en av de mer prisvärda uppgraderingarna på LP12:an. [Mer info om nya Lingo]

Event se till höger!
1.1

Urika II internt MC-grammofonsteg - Exakt flyttar in i skivspelaren

Urika II har en sk Exakt-Link och kopplas til DSM:en eller DS:ens Exakt Link. Urika II passar inte bara till Exaktsystem. Ett vanligt system med en DS eller DSM med Exakt-Link räcker. Pris 32300kr. Den analoga Urika kommer att finnas kvar tillsvidare för de som har ett analogt försteg.

Du kommer ännu närmare musiken med Urika II, även om prestandan beror på hur bra DA-omvandlare du har. Generellt gäller dock att du får fram mer information i de lägre registren och att tajmingen blir bättre. Man kan också "trimma" med inställningar via konfigprogrammet.

[Mer info om Urika II]

kampanjer

Det är samtidigt lite kampanjer. Vi köp av antingen en Urika II eller den nya Lingo så gäller:

  • möjligheten att samtidigt beställa en räfflad plint (limited editon i aktuella standardträslag) 6325kr.
  • 15% på annan LP12 uppgraderingen
Kampanjen pågår tom 30:e Mars.
klinik

Skivspelarklinik - LP:an 45 år!

Som vanligt bjuder vi på arbetet - och som vanligt gäller att du måste boka in en tid. T.ex via mejl: anders@tonlaget.se

Lingo minnen?

HTML5 När den första Lingo kom 1990 så var det då den största förbättringen genom tiderna. [när Lingo kom] Lingo visade hur viktig divningen av skivtallriken är - alla störningar kommer direkt att "deformera" signalen i skivspåret. En HiFi-tidning skrev "den största förbättring du någonsin kommer att få uppleva". Att sedan Cirkus, Keel/Kore och Radikal visade att det finns en ännu större potential i vinyl än man kunnat ana - det är en annan historia. Men Lingo var den första stora uppgraderingen.

Mitt Lingominne är att jag vaknade kl 4 på morgonen av att pickupen körde i innerspåret. Lingon installerad på kvällen innan. Den första låten jag hörde med Lingo var hos dåvarande importören i Stockholm och var med Alpha Blondy.

Lingo 4 kontra Lingo 3

Event Tisdag 13 Mars kl 19

Vi kommer att ha 2 relativt nya och likvärdiga LP12:or med Kore, Akito 3 och Adikt.

Föranmälan till event: [Gör du här].

Välkommen!