logo

Mars 2020 nr 2

Hej i dessa virustider! Som meddelats på hemsidan är det inga event fn på Tonläget. Vi kommer i stället att erbjuda bokade demonstrationer i lite större omfattning än normalt. Under förutsättning att jag håller mig frisk. Kampanjen pågår närmare 2 månader. Förutom Karousel kan jag visa nya Mimerhyllplan, och om någon är nyfiken - prototyp av Klångedang M2.

Karousel lager för LP12

Prel kan vi ha Akurate LP12 med Karousel i nästa vecka!

De som var med när Cirkuslagret kom vet hur mycket lagret betyder för musiken från en vinylspelare. Minsta lilla vibration, glapp eller instabilitet mellan skivtallriken och innerchassiet (som tonarmen är monterad på) - kommer att göra att spåret "flyttar på sig" dvs ändrar form. Denna påverkan, eller förvrängning av den ingraverade spårformen betyder förlorad precision och förlorad information, och det är omöjligt att reparara denna skada på musiken senare i kedjan. De två viktigaste delarna i en skivspelare är därför just lagret och motordrivningen.

Nya material mm

Linn har lärt sig en del av att tillverka LP12:an i över 45 år - När det gäller att få fram mekanisk precision och en genomtänkt konstruktion. Nya material har också bidragit. Karousel har också en stabilare infästning i innerchassiet.

Uppgraderingskit

Karousel uppgraderingskit kostar 9910kr. I princip alla LP12:or kan uppgraderas med Karousel. Dock kan man inte ha valhalla eller t.ex intern Herkules motordrivningen pga ELSÄKERHET!

Vi planerar bokade demonstrationer under kampanjen:

Kampanj 23 Mars-22 Maj

Om du under kampanjen gör andra uppgraderingar av LP12:an eller annan Linn apparat för sammanlagt minst 35000kr* så får du Karousel uppgraderingen på köpet! Men allt måste beställas vid ett tillfälle.(* gäller ej beg och demoex, utan enbart nybeställning från Linn)

Nya finishalternativ för LP12

Pristillägg för högglans av dessa färger eller av de vanliga träslagen: 4260kr. Leveranstid 5-7 veckor.

Harmonihyllan 20 år & nya Mimer hyllplan

Uppdatering: Inte event utan bokade demonstrationer istället!

Det är 3 nyheter:

Mimer Iso

Efter många år är den här - Mimer isolationsplattform för dem som inte har plats eller lust för en komplett Harmonihylla.

Det är svårt att förutse resultatet för alla typer av möbler och apparater. Men det är därför vettigt att testa hemma innan man bestämmer sig. Mimer Iso är flexibel när det gäller fötterna, mjukt rundade, eller planare i form av en. flänsmutter. Mimer Iso kan även skruvas fast i underlaget med en M8 mutter under möbelns toppskiva. Pris 15500kr.

Mimer Y

Mimer för kompakthyllan. Mimer Y är inte en kopia av Mimer K utan snarare en vidareutveckling. Pris inkl 4 distanser 15900kr.

MYT

MYT som står för Mimer Yggdrasil (flat) Top är alltså ett plant Mimer topphyllplan för kompakthyllan. Vi tror MYT är vårt bästa hyllplan. Pris 15500kr.
Välkommen in - på 2 meters avstånd..!

Anders