logo

November 2019

Kvalité blir inte så mycket dyrare i längden

De som köpte en "standard" LP12 när vi var nystartade 86/87 betalade om jag inte minns fel 9600kr. Om man sedan inte har uppgraderat, utan bara underhållit med ny rem och pickup så är nog spelaren värd ganska exakt det samma i dag - i kronor räknat.

Event: Analoga förstärkare

Torsdag 14 November kl 19-21

En liten påminnelse om detta event i veckan. Vi planerar vi att jämföra vår "nya" trio av analoga förstärkare:
  • Rega Elex-R
  • Lejonklou Boazu
  • Lejonklou Sagatun & Tundra.

Men vi kommer prel också att lyssna på Gaio och Slipsik 7 Grammofonsteg.

[frivillig föranmälan]

Prisvärt 530 system på demo igen

Kanske vårt mest prisvärda aktiva system? Välkommen in och lyssna!

Uppdaterad förslagssida

[läs mer]

DS is back!

Akurate och Klimax musikstreamers kan nu återigen köpas i renodlad DS-version utan försteg. Vettigt för de som vill ha separata delar som t.ex Lejonklou för och slutsteg. Ökad valfrihet med andra ord. DSM känns ändå som vår första rekommendation pga prisvärdheten.

Webbadminstration av din DS/DSM

Betatest av nya space optimisation för Exakt

DS-infocentral är uppdaterad med instruktion hur du gör. [Linn konto för din DS]

Det är här den nya rumsanpassningen ligger och du kan dela ut bl.a rumsanpassningen i ditt system så jag kan jobba med den från mitt konto. Om du redan har den gamla SPACE så är det ingen panik att byta till det nya systemet, och för Exakt har det fortfarande inte kommit. Men:

Vi har fått möjlighet att testa Betaversionen och det verkar väldigt lovande.

Roon bättre nu..

Första gången jag testade Roon så stördes jag av bl.a att MQA filer (som den väljer per automatik) lät dåligt. Nu låter det bättre. Det var någon bugg.. Roon nu på demo igen - och förutom en snygg & smidig presentation av musiken så får man tips på liknande musik, och en massa annan information som t.ex låttexter. Roon stöder musik på Nas och bl.a Tidal. Det jag fortfarande har haft lite problem med är skifte till vinyl. Så du som spelar en låt på Tidal och en på vinyl osv rekommenderar vi inte Roon fn.

I butiken kör vi Roon på en relativt kraftfull Qnap Nas med SSD-diskar. Det tar en tid att få igång systemet för det skall ju skanna väldigt mycket musik...

På G: Linn Serie 3

Världens bästa trådlösa högtalare!?

I vissa fall kanske man bara behöver något som låter bra i ett hörn av t.ex köket; och man klarar sig då bra med själva huvudenheten 301 (36900kr). Det går att via Exakt-Link koppla till en 302 partner (31200kr) för STEREO! Även om 301&302 är trådlösa bluetooth så finns nätverksanslutning och man kan också ansluta till en Linn DS/DSM/Hub med Exakt Link. (i det fallet funkar 1 par 302:or) I skrivandets stund har jag inte hört dem, och ev får vi in dem på demo i December.

På G?

Tester börjar nu med Mimer för kompakthyllan. Kanske nästa Mini-event om inget strular?

Välkommen in!

Anders