logo

September 2019

Hösten - musiklyssnandets högsäsong börjar

Hej! Jag har haft fullt upp med uppgraderingar, främst Katalyst, men också en del LP12 jobb trots att inget direkt nytt ännu har lanserats i höst. Arbete pågår med Mimer till kompakthyllan. Men ännu inte klart. Det som börjar bli klart (fast jag sagt det förut) är T1:an.

Event 10 Oktober kl 19-22

Klångedang T1 version 6

Lite jämförelser med någon tidigare version blir det. Men mest musik; både streamat och vinyl.

De som lyssnat hittills i butiken har varit positiva till version 6. "Ändra ingenting" sa någon. Version 6 är mer lättlyssnad, och möjligen med bättre timing i basen?

[Frivillig föranmälan]

Trio med analoga förstärkare

Linn DSM med Katalyst har jättebra försteg/förstärkare. Men för de som vill ha mer separata enheter, och gillar att det är analogt så är fortfarande den klassiska typen av förstärkare det som gäller.

Ny i denna Trio är Rega Elex-R för 11000kr som har MM-grammofonsteg som standard.
    Trion är:
  • Rega Elex-R
  • Lejonklou Boazu
  • Lejonklou Sagatun & Tundra.

Köpa nu - före Brexit?

Allt är ju väldigt oklart ännu.. Men om vi antar en sk hård Brexit 31 Oktober så blir det säkert en del fraktproblem precis efter. Prel påverkas inte de vanliga priserna. Men service och uppgraderingar som skall skickas till t.ex Linn fördyras av mer kostsamma frakter med tullhantering båda vägar. Om man frågar är jag kanske lite "snällare" med inbyten och packetpris vid beställning i god tid före Brexit. I prakten ganska snart! Notera att det inte går att skicka för service/uppgradering när det närmar sig Brexit. Man måste då vänta till Brexit har skett. Prylarna fastnar annars utanför EU i skarven och måste återimporteras med en kostnad av 25% av priset!

Fynda lite musik! - en hel del kvar fortfarande!

- och jag har fyllt på lite hemifrån också.

Vi rensar nu ut våra CD-skivor för att göra mer plats för vinyl i butiken. Bla finns det en del Linn och Naim CD-skivor du nog inte hittar i vanliga begbutiker. 4 st för 100kr. Men det är inte några jättemängder kvar nu. Men det finns också "vanliga" CD-skivor: de flesta 10kr. (fynda-rippa-och skänka till någon ideell förening?)

Välkommen in!

Anders