logo

Oktober 2018

I väntans tider..

Det är väldigt mycket i "pipelinen" så troligen snart ett nytt nyhetsbrev med fastställda datum för event; 4xDSM, och nya Klångedang T1 till att börja med.

Modulkoncept - Linn Selekt DSM

snart på demo hoppas vi

Du väljer själv vad du vill skall ingå. Utan slutsteg eller med slutsteg? Katalyst DA-omvandlare eller ej? Selekt fyller gapet mellan Majik DSM och Akurate DSM (Katalyst) + Akurate 2200 - och med slutsteg och Katalyst så ligger den rätt nära Akurate- kombinationen i prestanda. Priser 49200-83000kr. Se i prislistan. På sikt skall man kunna lägga till fler kanaler eller fler hdmi-ingångar. Från start har den både MM och MC-ingång, Samt Exakt-Link för en Klimax LP12:a och ett par Exakt högtalare.

Extra skivspelarklinik med nya Lingo 4 - prisvärd uppgradering

Ett event är också planerat för de som missade det i Mars.

På kliniken bjuder vi på arbetet som vanligt, och du är självklart välkommen även på "bara" en vanlig kostnadsfri justering. Men också ett bra tillfälle att byta ut din gamla motorstyrningen. Obligatoriks föranmälan via mejl!

Nya Lingon skiljer sig på flera sätt från de föregående versionerna. Man har infört hastighetskalibrering likt den hos Radikal. Den nya lågspänningsmotorn har även en montering som liknar den för Radikalmotorn. De aktiva delarna sitter inne i LP12:an och enbart nätdelen är separat och i en smidigare låda.

Men det lustiga är att precis efter jag börjat spela på den nya Lingo så kom jag att minnas hur det kändes första gången jag hörde den ursprungliga Lingo! Ett rejält lyft från Lingo 3 med mer melodi och mer driv. Men många har ju Lingo som börjar bli till åren och då är det en helt annan skillnad vi pratar om! Pris 17100kr. Frågan är hur dagens Akurate LP12 med nya Lingo står sig mot topp-LP12:an från 2007 när Keel och Ekos SE kom? Då var drivningen en Lingo 2. Den nya Lingo är helt klart en av de mer prisvärda uppgraderingarna på LP12:an. [Mer info]

En instegsmodell vi inte skäms för

Nya Rega Planar 6 med Exact MM-pickup har ett riktigt bra flyt och driv i musiken. Priset är ungefär hälften av Majik LP12: 17000kr. Då ingår även den nya Neo motorstyrningen.

Majik Exaktbox-I blir Akurate och får snart Katalyst

En rolig nyhet för våra Majik Exaktbox-I kunder är att den kommer att få Katalyst uppgradering till vintern. Redan nu kan man beställa en Akurate Exaktbox-I och bara betala mellanskillnaden för Katalyst när uppgraderingen har kommit.

Helt ny Space optimisation

Den nyvarande rumsanpassningen är statisk. Dvs man trimmar in en avancerad tonkontroll som skall jämna ut rummets frekvenskurva. Nya är helt annorlunda - den arbetar istället med reflexerna från väggarna och det som skapar rummets egenheter. Det är dock lite i sin linda och det dröjer innan det kommer för Exakt. Men jag behöver också mycket tid att leka med systemet för att lära mig...

Nya Klångedang T1

Det jag inte alls trodde var möjligt visade sig vara just möjligt.. Men vägen dit var lång och det fanns nog ingen annan väg. Jag sparar den historien till det kommande eventet.

Nya T1:
 • En komplett högtalare med stativ och fot som är "plug & play".
 • Direkt Synkront Referens filter.
  • Mekaniskt isolerat i stativen.
  • Signalen primärt ansluten till högtalarelementen.
  • Dolt kablage till filtermodulen via kontakter i botten av högtalarlådan.
  • Anpassat till aluminiumets magnetiska egenskaper.
  • Handjusterade spolar till ca +/-0.5%
 • Nya dämpning i lådan och stativen.
  • dämpplattor på insidan stativ-profilen. Ingen sand.
  • Något ökad och osymetrisk dämpning i lådan. Ingen sand.
 • Uppgraderad fot - Diskus spikfotsinfästning.
En kartong som rymmer den kompletta högtalaren med stativ är också under planering.

Uppgradering av befintliga T1:or?

Uppgradering är möjlig men verkar bli mer omfattande och kostbar än jag först tänkt. Det är mer arbete för mig än att när jag bygger ett nytt par! Men det är möjligt! Heller inget fel att behålla sina T1 Synkron eller Referens!

För priser se i prislistan.

Pickup special - beg Linn K9 hus + ny AT95 nål

Kombinationen kanske inte är bättre på allt jämfört med t.ex en Grado Gold. Men denna pickup-special är ändå väldigt bra för pengarna! Pris 995kr (exkl ev arbete med montering) Begränsat antal!

Välkommen in!

Anders