Nyhetsblad om musikåtergivning från Tonläget HiFi AB Aschebergsg 15 Göteborg 031-135100 ..Juni 2011
.

Musikalisk afton torsdag 16 Juni kl 18.30
Isobarik & slutsteg

Med lite kort varsel har vi en afton på torsdag. Där vi dels jämför slutsteg Majik-Akurate-och Dynamikuppgraderad Klimax Twin. Sedan blir det jämförelse mellan Majik 140 och de nya Isobarik högtalarna.

Som vanligt kan du göra en frivillig föranmälan. Vi kan då enkelt meddela ev ändring.

Se tidigare musikaliska aftnar.

Isobarik på demo igen..

Linn Majik Isobarik är ljudmässigt storebror till Majik 140. Men måttmässigt är Isobarikarna bara en aning större. Förklaringen ligger i Isobarik pricipen som betyder att man får en djup nyanserad bas likt den från en låda som annars skulle behövt vara mycket större. En annan intressant detalj är att man kan köra basen aktivt och resten av högtalaren passivt, vilket alltså endast kräver 4 kanaler för 1 par. Fullt aktivt med 8 kanaler är också en option.

Dessa nya Isobarik påminner faktiskt en smula om de klassiska Isobarik som under många år var våra topp-högtalare. Den tajta, djupa och kontrollerade basen ger en lättlysnnad och behaglig återgivning som väl matchar Klimax källor. Vi håller på att lära oss hur de påverkas av olika placeringar... Verkar ganska svåra att installera optimalt. Men det gäller ju alla bra högtalare...

Pris 39900kr/par.


Populär skivspelarklinik

Vi startade Kliniken pga den nya tonarmskabeln. Men sedan kom Dynamikuppgradering av Uphorik och inte minst Radikal. Jag har aldrig tidigare fått in så många LP12:or som under vårens Klinik. Mycket jobb. Men roligt att ni vårdar era LP12:or!

Nya Klimax DS

Uppgraderingen av Klimax DS är övertygande... Musikalisk afton blev mycket uppskattad. Förbättringen är stor, det är svårt att säga exakt hur stor eftersom det inte finns så mycket att jämföra med. Helt klart är att den nya versionen får rippade CD att i många fall överträffa hur studiomaster har låtit tidigare...

Uppgradering till det nya audiokortet kostar 31500kr. Som alternativ kan man betala lite mer och få en ny extra DS-apparat; Renew DS - som återanvänder det gamla Klimax DS-kortet. 48500kr för detta alternativ.

Songcast multi- rums- system!

Med songcast kan du spela synkront i flera rum - ungefär som Knekts partyläge. Med Majik DSI och Sekrit DSI kan du även spela de analoga källorna som t.ex en skivspelare i dessa rum via andra DS-spelare i nätverket.

(klicka på bilden ovan för förstorning)

Välkommen in i butiken och upptäck Songcast multirumsystem.


Sommartider

Det är en del ändringar pga fritis och dagisaktiviteter. Mer exakt information senare.
    Lite prel info:
  • Vecka 24 - kort dag tisdag isället för ondsdag. Ev ändring Lördag.
  • Vecka 25 - tisdag & onsdag sedan midsommarstängt
  • Vecka 26 - som vanligt
  • Vecka 27 - endast eftermiddagar
  • Vecka 28 - endast eftermiddagar
  • Vecka 29-32 Semester & endast några dagar