Nyhetsblad om musikåtergivning från Tonläget HiFi AB Aschebergsg. 15 Göteborg 031-135100 ...........April 2006
.
Hej! En liten sammanställning av de senaste nyheterna. Plus lite nytt.

Inom kort: 3 x Majik

Som de flesta av våra läsare redan vet kommer inom kort 3 nya produkter i Linns nya Majik serie (utalas [ma:djik] dvs magisk).
  • Majik CD
  • Majik Kontrol
  • Majik 2100
Majik 2100 är i princip en lätt mekaniskt uppgraderad Chakra C2100. Vilket vi tycker är helt OK. Pris 20300kr. Majik Kontrol är ett rent 2-kanaligt försteg med MM och MC ingång som standard, och pris 26000kr. Det mest spännande är kanske den nya CD-spelaren som ersätter Ikemin. Pris 29000kr.

Vi har nu fått in ett begränsat antal broschyrer på Majiksystemet.


Påskvinyl - Musikalisk afton

På skärtorsdag kör vi en liten "vinylafton" med start 17,30. Vi spelar på 4-5 olika skivspelare med början på vår modifierade debut och avslutning på en topp LP12:a med Ekos tonarm, Akiva pickup och Linto Phonosteg. Både Anders och William skall spela några egna favoriter.

Du kan göra en frivillig föranmälan till vinylaftonen.


Beg & demo skivor till salu

Passa på att fynda några bra plattor. Vi försöker få lite mer plats - därför rensar vi. En hel del Linn och Naim CD. Men även andra. Dessutom en del vinylplattor. Bla från Anders som städat i sin samling.


Uppgradering av Harmonihyllan

Oden 2 uppgraderingen verkar ha uppskattats av de flesta. Nu kommer Oden 2.5. Nackdelen är som tidigare att man måste skruva isär nästan hela hyllan. Det som är bra med Oden 2.5 är att om du redan har Oden 2 så kostar delarna inget! (De enda delar du då behöver är (räknat för 4 hyllplan) 12 st sk flänsmuttrar) Om du inte har Oden 2 och vill uppgradera till Oden 2.5 kostar ett "Kit" 1200kr. Om du inte vill göra det själv - fråga.

Det finns nu en version 2.5 av monteringsanvisningen på vår kundzon. Fortfarande 104 delar i en 4-hylla...

Kampanj från Linn
Unidisk SC & Chakra C5100

+

Kampanjen pågår 1 Mars - 31 Maj och innebär att du får 25% lägre pris på C5100 ihop med en Unidisk SC. Kampanjen gäller inte för andra slutsteg. Kampanjpriset för Unidisk SC ihop med det 5-kanaliga slutsteget Chakra C5100 blir 67250kr.

Rega tillbaka hos Tonläget

Märken går ibland framåt ibland bakåt. Nu tycker Jag mig känna igen något som man skulle kunna kalla ursprunliga Rega kvalitéter. Det vi valt ut är den nya Apollo CD-spelaren för 7500kr och Mira 3 förstärkaren för 7500kr (+500kr för fjärr), samt de nya R5 högtalarna för 9500kr/par. Dessutom skivspelaren P3 som kostar 5500kr utan pickup. Vi tycker att AT95E är ett bra budgetalternativ som pickup. Men bäst blir det med en Linn Adikt.

Notiser

Bättre nätkablar

Vi har testat en nätkabel som ger en klar förbättring av både ljudet och musiken. Förhoppningsvis skall vi ha kablar till försäljning inom några veckor. Finns i 1 eller 2m längder. Pris endast 300kr. Mer info snart hoppas vi.


Harmonihylla-kit

Vi har provat olika sätt att göra en billigare hylla som bara är lite sämre. Men vi har egentligen inte lyckats. Därför erbjuder vi istället våra kunder möjligheten att själva ordna hyllplanen medan vi levererar alla metalldelar. Ett sådan Harmonihylla-kit för 4 hyllplan kostar endast 4900kr. Delar för 1 extra hyllplan kostar 1300kr. Det enda som är riktigt svårt med hyllplanen är monteringen av de sk rampamuffarna i bottenhyllplanet. Men lite får man anstränga sig.

Fler hyllor i lyssningsrummet - Plats för Naim också!

Vi har nu ytterligare två Harmonihyllor i vårt första lyssningsrum. (2 hyllor på vardera sidvägg) Vilket gör att vi alltid kan ha ett bra Naimsystem redo på samma sätt som vi oftast har ett bra Linnsystem uppkopplat. Men det har också blivit lättare att jämföra skivspelare - åtminstone via Naimförtärkare. (Ett "Naim-system" som låter bättre än vi väntade..)

Hem/index