Nyhetsblad om musikåtergivning från Tonläget HiFi AB Aschebergsg. 15 Göteborg 031-135100 Oktober 2005
.

Tack för tålamodet!

Först var det lite mer pappaledighet som behövdes än vad som var planerat - sedan var det inskolning av min äldsta dotter på nytt dagis... Men nu skall vi nästan vara ikapp med det mesta. Jag begklagar att servicen inte har varit på vanlig nivå den senaste tiden, och jag vill tacka för det tålamod som många visat!

Anders

Linn Komponent

Linns nya Komponentserie högtalare ser inte ut som bra högtalare brukar se ut. Men golvarna Komponent 110 har kvaliteter som är unika för prisklassen, och som påminner om bla Akurate högtalarna. Dock har 110:orna inte riktigt lika djup bas som ett par Ninka, och det är en smaksak om man tycker att basmodulen behövs eller ej.

Mellanregister och diskant delen är en nedskalad modell av den som sitter i Akurate, den här kallas 2K-array (en liten diskant och ett litet mellanregister som sitter ihop i en stabil metallkonstruktion), och förmodligen är detta förklaringen till den väldigt rena, rytmiska och melodiösa återgivningen? Hur som helst det bästa är att höra med egna öron! Pris för 110:orna är 17000kr/par. Basen som vi ännu inte har på demo kostar 10500kr.

I skrivandets stund spelar jag Alpha Blondy & the Wailers på vinyl och vissa låtar svänger mer än vanligt även utan sub. Bob Marley på CD funkar också med the Wailers och Komponent! Komponenterna har en grymt bra tajming! Man kan säga att de är en modern version av de klassiska Linn kaber högtalarna som också var riktigt tajta.

Ett litet vinylpaket..

Gult kostar lite extra...

En lätt modifierad Project Debut skivspelare (svart är standardfärg) ihop med en Project A7 förtärkare och ett par Jpw 201 bokhyllehögtalare - låter bättre än man skulle kunna tro! För att inte göra saken sämre erbjuder vi detta system för endast 5995kr! Om man räknar in modifieringen av spelaren är det nästan 2000kr under normalpris. Begränsat antal dock!


Andra spännande saker

Kommer sent i höst, eller till vintern: Lite av en sensation är Naim n-Vi - som är en integrerad högpresterande DVD-spelare & CD-spelare, försteg med processor och 5 slutsteg! Dessutom finns det en FM/DAB radiomodul.. - och allt detta från Naim som annars förespråkar ganska många lådor... Det är lite svårt att tro på den innan man hört den! Ang prel pris - fråga!

På test..

Vi testar ett svenskutvecklat grammofonsteg för MM-pickup som passar till en Exotik. Finns att avlyssna i butiken. Prel mer info inom kort.

Musikaliska aftnar

Vi planerar dels en Naimafton där vi visar några steg upp från det som vi normalt har på demo - XPS nätdelen, CDS3 CD-spelaren, kanske 282:an och SL2. Men inget exakt bestämt ännu. Återkommer med mer info. Men du kan göra en icke bindande intresseanmälan för Naimaftonen om du vill.

När det gäller Linn så finns det många nyheter att välja mellan för en afton. Möjligen kan vi lura hit Alan Williams från Linn att demonstrera något roligt - kanske aktiva Akurate eller något ännu häftigare. Mer info senare. Men möjlighet att redan nu göra en icke bindande intresseanmälan.


Hem/index