Nyhetsblad om musikåtergivning från Tonläget HiFi AB Aschebergsg. 15 Göteborg 031-135100 April 2005
.

Mycket att göra..

Efter mycket lång tid kommer här ett e-post nytt från Tonläget. Lite nytt och en del mindre nytt...

PS: Mer Naim på demo nu!

Vi har bl.a fått in CD-spelaren CDX2 som har förfinats ännu mer sedan vi sist hade den på demo! Välkomen att lyssna

Linn Chakra slutsteg

Linns mycket poplulära slutsteg 2250 och 5125 ersätts av en serie nya slutsteg med Linns nya Chakra teknik. Dels blir det en grundmodell som ersätter 5125 - dock kan man välja 2,3,4,5, eller 6 kanaler. Detta möjliggör bl.a aktivt 3-vägs system med en låda för alla slutsteg och aktiva filter (prel ny typ av aktiva moduler) Dessa apparater kommer att heta C2100,C3100,C4100,C5100 och C6100. Efterföljaren till 2250 kommer att finnas i 2,3 eller 4 kanaler och kommer att namnges C2200,C3200 och C4200.

Musikalisk afton & mer satsning på Naim

Vi planerar den Musikaliska Naimaftonen i Maj, och vi kommer framöver att satsa mer på Naim. Detta beror på bl.a kraftigt förbättrade leveransmöjligheter via ny importör i Göteborg. Det har helt klart varit för långa leveranstider från Naim!

Under den musikaliska aftonen kommer Någon från Naims nya representation att demonstrera ett antal olika uppgraderingar - även några steg över vad vi fn har på demo. Mer info inom kort och då även möjlighet till frivillig föranmälan.

Den nya importören är delägare i en annan HiFi-butik i Göteborg. Detta betyder att Naim kommer att finnas i ytterligare en butik i Göteborg. Detta kan självklart vara en liten nackdel för Tonläget. Men den nya importören är noga med att betona vår roll som specialist när det gäller installationer och det jobb vi gjort med Naim fram tills nu..

Andra Naimaftnar vi planerar är CD-spelare upp till CDS3.. och en LP12 afton med ARO.

Kommer snart: n-sat högtalarna från Naim

Inom kort hoppas vi ha dessa små stativare på demo. Prel pris exkl stativ; 9370kr/par

Uppgradering av Naim Flatcap

Den nya Flatcap 2x skall vara störst förbättring när man använder den till både CD-spelaren och försteget - Precis den förbättring vi har efterfrågat! På demo inom kort.

Uppgradering av Harmonihyllan

Utprovning av exakt vilka delar som skall ingå i uppgraderingen pågår.. Oden var den första stora uppgraderingen. Nu kommer Oden 2 (i brist på fanstasi) Mer info om du kommer in i butiken.. Men Anders är ganska entusiastisk!


En inte helt exakt topplista för våra "nya" produkter:

Hit no 1:

Linns senaste Unidisk SC Multiformatspelare med försteg/hemmabioprocessor i samma låda ger helt enkelt extremt mycket musik för pengarna - och man får filmsystem på köpet! Pris 45500kr

Hit no 2:

Vår nya instegs CD-spelare Naim CD5i har blivit mycket populär. Riktigt rolig musikåtergivning helt enkelt! Pris 12155kr

Hit no 3:

Vår nya instegs förstärkare Naim Nait5i har också blivit mycket populär. 5i är betydligt mer kraftfull än sina föregångar, och det låter tajt med mycket rolig livekänsla. Pris 10300kr

Hit no 4:

Efter 13 år fick då försteget Linn Kairn sin efterföljare; Linn Exotic som är ett mycket stort steg upp från t.ex just en Kairn. Vissa låtar blir som nya, och likt andra stora förbättringar så är det de svåraste plattorna som växer mest. Pris 26500kr. Enda haken - ännu ingen grammofonmodul...

Hit no 5:

Storebror till CD5i - Naim CD5x kostar inte bara mer - den är bättre.. Tajtare, tydligare, och en mer nyanserad återgivning gör lyssningen ännu roligare. Pris 21365kr.

Hit no 6:

Den sista Succén vi presenterar är:

Det är helt enkelt en av de bästa högtalare vi hört oavsett pris - Det låter live, och man hör bara så mycket mer. Man hör ibland tom nya instrument som hjälper till att lyfta musikstycket till nya höjder. Linn Akurate 242 är i en klass för sig.

Dessutom är den lätt att driva, och man kan köra den med ett till fem stereoslutsteg i passiv drift, eller fullt ut 5-vägs aktivt. Till skillnad från t.ex Keltik passar 242:orna även i något enklare system! Pris 81000kr/par.

Nu har vi ju även basmodulen Akurate 221 på demo. Den är inte så stor. Men den ger en extremt bra bas..


Hem/index