Nyhetsblad om musikåtergivning från Tonläget Aschebergsg. 15 Göteborg 031-135100 Nov 03
.

Linn Unidisk 1.1

Hjärtat i en Unidisk 1.1 är Linns egen "silver disc engine" som är en högklassig transport/mekanik som är flexibel och kan spela i det närmaste alla digital skivor. Unidisk 1.1 låter helt enkelt bättre än nästan allt - Det är behagligt och trevligt samtidigt som det är mycket roligt och engagerande, med mycket livekänsla! Många goda ord. Men det är den värd. Vissa super audio CD-skivor låter extremt bra. Men vanliga CD låter gott nog till att börja med!

Bilden är också väldigt bra och film blir helt enkelt bättre. Pris 99000kr

Linn Unidisk 2.1

Ser likadan ut som 1.1:an, har samma funktioner, och låter "nästan" lika bra. Men till ett mycket lägre pris! Pris 65000kr

Musikalisk afton

Torsdagen den 20:e November kl 18,30 är du välkommen till en musikalisk afton där vi visar skillnaden mellan ikemi, Unidisk 2.1, och Unidisk 1.1, och vi spelar på Akurate högtalarna som du kan läsa om på nästa sida. Som avslutning spelar vi TOPP-LP12.. Frivillig föranmälan på telefon, eller e-post.

Kommer snart - budgetpaket från Naim

CD-spelaren CD5i och den nya förstärkaren Nait 5i representerar Naims nya instegsnivå. Naim har satsat på bästa möjliga musikåtergivning för pengarna; och sparat in på uppgraderingsmöjligheter (Det går inte att ansluta separata nätdelar) Nait 5i har 4 linjeingångar - 2st med phonokontakter, och 2 st med de klassiska DIN-kontakterna. CD5i och Nait 5i ihop hamnar troligen på runt 20000kr. Skall dyka upp i December.

Bättre än någonsin

LP12:an håller täten - Med den nya super - pickupen Akiva och den nya tonarmskabeln T.Kable låter vinyl bättre. Den nya Lingo motorstyrningen som kom härom året har också dragit sitt strå till stacken. T.Kable kostar 4000kr, Akivan 29000kr, och den nya Lingon 13500kr. Fortfarande erbjuder vi bra inbyte för gamla Lingo.


Linn Akurate 242

Akurate 242 är helt enkelt en av de bästa högtalare vi hört oavsett pris - Det låter live, och man hör bara så mycket mer. Man hör ibland tom nya instrument som hjälper till att lyfta musikstycket till nya höjder, och detta gäller när de drivs passivt med bara ett Linn 2250 slutsteg (som du kan läsa om på motstående sida)

Akuraterna har likheter med Isobarik och Keltik när det gäller kraftfullhet och separation. Men 242:orna är mycket mer nyanserade.

Dessutom är den lätt att driva, och man kan köra den med ett till fem stereoslutsteg i passiv drift, eller fullt ut 5-vägs aktivt. Till skillnad från t.ex Keltik passar 242:orna även i något enklare system! Pris 81000kr/par.

De aktiva modulerna för Akurate 242 möjliggör ett prisvärt alternativ att köra aktivt med 2st 5125 slutsteg - ett per kanal!

Naims referensserie

Naim CDX2 är ett stort steg bättre än föregångaren, meningen med musiken och helheten kommer fram mycket mer, samtidigt som det är ännu tajtare. Senaste uppdatering är att den klarar kopieringsskyddade CD, och den låter möjligen ännu bättre.

Att cdx2:an förutom den klassiska Naim - DIN utgången även har vanliga phonoutgångar gör inte saken sämre. Pris 38900kr

Kombinationen CDX2 + nac 202 + psc + Hi-cap2 + nap 200 är väldigt bra. Man har kombinerat känsla och magi med en musikalisk helhet som tidigare inte erbjudits i denna prisklass. Jag började med att byta ut en 102:a mot 202:an och skillnaden blev stor... Mer musik och känsla men också mycket fylligare och mer livekänsla!

200-slutsteget går åt samma håll - Man har lyckats förena musikalisk känsla och förståelse för meningen med musiken samtidigt som det är lättlyssnat. Dessutom verkar dessa apparater passa utmärkt som uppgraderingar från ett 5-system.

En nyhet är att 202 försteget förutom de sedvanliga DIN - kontakterna har 2 st ingångar, som kan konfigureras för vanliga phono - kontakter.

202:an kostar 20185kr. PSC nätdelen som är en option kostar 3300kr, Hi-cap nätdelen som också är en uppgraderingsmöjlighet ligger på 13200kr, och slutsteget nap 200 kostar 19745kr.


En bättre standardskivspelare

Vi har ju sedan en tid sålt en modifierad Pro-ject 1.2, som spelar bra för pengarna. Med samma modifiering, och dessutom byte till Linns svarta signalkablar börjar Pro-ject RPM4 lira på riktigt bra.


RPM4 Tonläget-special:

Standardutförande: 4400kr
Modifiering     300kr
Linn signalkabel  1100kr
-------------------------
summa:       5800kr
Paketpris:     5200kr

Fler Hörlurar

Vi har nu utökat vårt hörlurssortiment med några prisvärda Gradomodeller. SR80 för 1490kr och SR60 för 1090kr. Båda är mer lättdrivna än de AKG lurar vi säljer.

Mer hylla för pengarna

Vi har fått fram ett budgetutförande av vår Harmonihylla som prestandamässigt ligger mycket nära den klassiska Harmonihyllan. Hyllplanen till den klassiska hyllan är handgjorda av en erfaren möbelsnickare, medan i budgetutförandet så handlar det om en mer industriell tillverkning. Dock är det stavlimmat massivträ i båda fallen! 4 hyllplan i klassisk vaxad björk kostar 7400kr. Motsvarande hylla i det enklare utförandet kostar 5500kr, och vi skall försöka ha dessa på lager.

Mer musik och film för pengarna

Linn Classik Movie - ersätts av Classik Movie Di, och för nästan samma pris! 35000kr. Di har bättre prestanda (processor från Unidisk) och kan ge 5.1 återgivning även med andra digitala och analoga källor.

Uppskattat slutsteg

Linn 2250 har funnits ett tag och har blivit mycket uppskattat. 2250 har switchad nätdel likt Klimax slutstegen, och jämfört med föregångaren Klout så är återgivning mer nyanserad, tajtare och musiken fungerar helt enkelt bättre. Störst skillnad är det som vanligt på riktigt svåra skivor. Priset är 30000kr.

Knekt multirum - system

Vi har nu sedan en tid Linns knekt system uppkopplat och igång i butiken. Vi kan visa hur det låter och du kan "fingra" och känna på hur det fungerar. Om du bor lite större så kan knekt verkligen ge mer gläjde från musik!

Vinyl från Naim

Höjdarplattan Meet me in London har vi nu på vinyl (250kr) och dessutom finns en Vinyl sampler från Naim. Bra låter det, och vi får hoppas att det betyder att fler titlar kommer i framtiden?


Ombyggnaden av vårt andra lyssningsrum snart klar

Vi hoppas att det skall bli ett trivsamt rum, som kan avlasta vårt första lyssningsrum när det kör ihop sig, och när både Anders och William är i butiken. Det kan också bli en liten oas med ett bra system uppkopplat där man kan vänta på att det första lyssningsrummet blir ledigt. Vi får se hur långt vi har kommit till den musikaliska aftonen.

Välkommen!

Du är alltid välkommen in på en liten provlyssning.

William & Anders


Hem/index