Sidan uppdaterad: 2006-02-09... Avdelningar:... Högtalare ... Förstärkare ... CD-spelare

Vi planerar att uppdatera denna sida efterhand.

Systemförslag
Begagnat
Prislista


Hem/Nyheter
Linn Isobarik högtalare
Linns klassiska topphögtalare. Om elementen är OK kan Isobarik fortfarande låta väldigt bra. Inte lika nyanserade som dagens högtalare. Men ändå.. En topprodukt från Linn ger inte upp i första taget, och den fysiska känslan som Isobarik ger är svårslagen.

Svårt med originaldelar. Men det finns firmor som renoverar elementen. Diskanter finns nya

Linn Keilidh högtalare
Keilidh är föregångaren till de populära Ninka högtalarna, och på samma sätt fanns en stenfot som option, samt aktiva filter. Under förutsättning att diskanterna inte är för gamla så låter Keilidh riktigt bra, och de har en stor potential. Men det börjar 2008 bli problem med reservdelar..

Linn Helix högtalare
Linn Helix var mellanmodellen i serien Index/Helix/Nexus. Helix är en basreflex med bas på ca 8 tum och en diskant. Det sk ku-stone stativet är en viktig del av högtalaren, och det låter inte alls lika bra utan dessa stativ.

Svårt med originaldelar.

Linn Index II högtalare
Linn Index II var minstingen i serien Index/Helix/Nexus. Index är en sluten låda med 1 bas som var samma som hos Keilidh, samt en diskant. Det sk ku-stone stativet är en viktig del av högtalaren, och det låter inte alls lika bra utan dessa stativ.

Svårt med originaldelar.

Linn Nexus högtalare
Linn Nexus var toppmodellen i serien Index/Helix/Nexus. Nexus är en basreflex med en 8 tums bas, samt en diskant som var den samma som i kan och Isobarik. Det sk ku-stone stativet är en viktig del av högtalaren, och det låter inte alls lika bra utan dessa stativ.

Svårt med originaldelar.

Naim nac 42.5 försteg & Nap 110 slutsteg
Detta var en våra bästa förstärkarkombinationer när vi startade 1986. En sådan här uppsättning låter fortfarande bra om den har servats, kanske inte lika melodiöst som dagens Naim och Linn. Men väldigt svängigt, tajt och roligt.

Kanske inte lönsamt att serva dessa idag.

Naim nac 92 försteg
Nac 92 är föregångaren till Nac 112 som Naims enklaste försteg. 92:an innehåller som vanligt hos Naim ingen nätdel, utan strömförsörjs från ett Naim slutsteg eller en separat nätdel. 92:an saknar normalt fjärrstyrning. Men det fanns en fjärrstyrd modell vid namn 92R.

Kanske inte lönsamt att serva idag.

Naim nap 90 slutsteg
Nap 90 kan sägas vara föregångaren till nap 150 som Naims enklaste försteg. 90:an innehåller strömförsörjning för Naims försteg. På pappret blygsam uteffekt. Men förvånande piggt slutsteg med rätt högtalare - 2x30 watt i 8ohm, resp 2x45watt i 4 ohm.

Kanske inte lönsamt att serva dessa idag.

Linn Lk1 försteg
Linns första försteg var också världens första mikrodatorstyrda! Bortsett från att en dator från 85 kan vara lite strulig ibland är detta fortfarande ett bra försteg - inte minst på grammofoningångarna (både MM och MC). Fjärrkontroll fanns som tillbehör.

Svårt med originaldelar.

Linn Lk100 slutsteg
Vårt mest sålda slutsteg utgör ett klart prisvärt begagnatköp. Lite mer kraft än en LK85 och nästan lika bra prestanda. Notera att de aktiva filter som passar i LK100 är av typen monokort, vilket är den samma som för klout och Majik. Men inte samma som för LK85 och LK140!

Viktiga uppdateringar:

* Ursprunglig LK100
* Interna kontakter för aktiva filter.

Service upphörde våren 2006

Linn Karik CD-spelare
I och med introduktionen av efterföljaren Ikemi, har utbudet av beg Karik ökat och priset har gått ner några tusenlappar. Karik har en gedigen mekanik, och kan dessutom synkroniseras av en Numerik och då överträffas på vissa punkter Genki. Karik är också förberedd för knekt multirumsystem.

De viktigaste uppdateringarna:

* Karik utan DA-omvandlare
* Inbyggd DA-omvandlare
* Brilliant nätdel
* Ytmonterad elektronik
* Slim line brilliant
* Förbättrad spårning

Lasrar finns men inte spindelmotorer

Linn Numerik DA-omvandlare
Numerik är en stor uppgradering för Karik - spelaren som kan synkroniseras av Numeriken för bästa tajming. För att Numeriken skall vara vettig bör den ha brilliantnätdel och den sista DA - omvandlarkretsen.

Viktiga uppdateringar:

* Ursprunglig Numerik
* Ny DA-omvandlar krets
* Brilliant nätdel
* Slim line Brilliant

Service upphör våren 2006

Linn Mimik CD-spelare
Mimik har alltid varit en av marknadens mest prisvärda CD - spelare. Detta gör att du kan uppskatta många olika typer av musik. Mimik är likt Karik förberedd för Knekt multirumsystem.

Viktigaste uppdateringarna:

* Mimik I
* Mimik II ytmonterad

Kanske inte lönsamt att serva idag.