Sidan uppdaterad:


Systemförslag
Begagnat
Prislista


Hem/Nyheter

Styrning för DSM-musikspelare

Det finns många olika sätt att styra ett Linn system, och det har varit svårt hålla denna sida uppdaterad. För senaste info om styrning:www.linn.co.uk/support/software

Nedan följer de 3 alternativ på styrning, varav ett endast för Android.

Linn Kazoo app (mac/pc/android/apple)

Linns gratis app. Fungerar olika bra på olika plattformar. Kan ibland vara långsam på att hitta spelaren. Men appen har många möjligheter och enkelt att blanda musik från egen server och Tidal.

Bubble DS Next (android)

Pigg och stabil app för android. Lite bökigare att hoppa från egen musik till Tidal. Men i gengäld stöder den bla google drive.

Roon

Jag tyckte först att detta inte verkade så intressant. Men när två nya kunder frågar om detta samma dag.. så har jag nu sett till att få igång det i butiken - och det är ett spännande alternativ till styrning och leta musik! Framförallt så berikar det musiksamlingen på Nasen. Man får bl.a biografier, texter och förslag på musik (och länkar dit). Tanken är att man inte skall sakna LP-omslaget så mycket. Roon kan styra nästan vilken apparat som helst och det blir smidigare att blanda olika fabrikat av hårdvara i olika rum. Linn är bäst! Men det är kostbart med Linn i alla rum.

I butiken kör vi roon på vår Nas Qnap 251+ 8G, med databasen på en separat usb3 ssd disk. Roon kräver en kraftfull nas med ssd för roon databasen, alternativt kan man köra det på en PC men jag tycker inte det känns så smidigt? Vi kan leverera en Qnap med din musik och roon installerat (förutom den vanliga Linn Kazoo servern).

Minus: Vissa ljudmässiga effekter. Bla på Tidal. och inte samma stöd för analoga källor som Kazoo och Bubble DS Next

Roon kostar ca 3-4000kr. Prova på 1 år för ca 1000kr.

Välkommen in och prova på!