HTML5

Nya möjligheter igen för: Linn Selekt DSM

Selekt DSM har blivit en av våra mest populära DSM:er, även om åsikterna om ratten går isär..

Nu har den fått 2 kostnadsfria uppgraderingar - WiFi och Bluetooth. Jag gissar att vi även fortsatt kommer att rekommendera kabel om du streamar högre upplösning, eller kör musik i flera rum. Men Bluetooth är smidigt om någon vill spela t.ex ett Youtube klipp från mobilen, och även Wifi möjligheten är väl ett stort plus!

Selekt DSM modulsystem har en egen sida där vi försöker förklara alla möjligheter. [Läs mer här]

Selekt DSM är redan i sitt grundutförande bättre än integrerade system som funnits tidigare. Om man lägger till Katalyst DA-omvandlare så slår den många separata system! Till och med på grammofon!

Nu erbjuds även Surround 5.1 möjligthet. Med eller utan slutsteg, Med eller utan Katalyst. Det blir väldigt många olika möjliga vägar att uppgradera. Se några färdiga Selekt DSM-paket i [ prislistan ]

Ny LinnApp

Till att börja med för Apple. Men Android version skall komma senare. Den nya appen är ganska annorlunda i och med att spellistor sparas i molnet så de blir tillgängliga på alla styrenheter. Jag har hinte hunnit använda den så mycket ännu. Men den verkar hitta spelare snabbare och jag gillar att man får en bild för varje artist i Tidal.

Linn Series 3

Redan en ensam Linn 301 (och mono!) är jätterolig och musikaliskt bättre än många "stora" HiFi-system. Kör trådlöst via Kazoo appen.

Nya Space optimisation

Det har nu blivit relativt klar med den nya optimeringen för våra system, och kan demonstrera skillnaden åtminstone på några system. Du kan få roligare musik med det nya systemet. Mer melodi och bättre sväng!

Nackdelen med det nya systemet är att beräkningarna som görs i "molnet" tar tid. Men ett hembesök och ominstallation kan ändå vara en prisvärd uppgradering. Se prislistan under arbete.

Katalyst är en av de större uppgraderingarna inom DA-omvandling. Läs mer [här] Vi har nu fått in både Akurate DSM och Akurate Exaktbox med Katalyst. Det blir inte bara mer melodiöst, mer harmoniskt och renare som vi förväntat oss, men vi upplever att DSM:en dessutom är tajtare! - och DSM:en med Katalyst har också blivit ett fantastiskt försteg.

Katalyst & hörlur

Nya Akurate DSM:en med Katalyst DA-omvandlare och t.ex en Grado SR 325e är minst sagt bra! Sladden är lite kort men även solen har fläckar!

1½ år efter att Katalyst kom för Klimax DS/DSM blev den tillgänglig också för Akurate DSM/DS och Exaktbox. Förbättring är större än jag väntat mig och faktiskt billigare än jag "befarat". Man har tagit bort Renew optionen och de gamla delarna måste skickas till Linn. Uppgraderingspriset för både Akurate DS och Akurate DSM är 21200kr.

Webbadminstration av din DS/DSM

DS-infocentral är uppdaterad med instruktion hur du gör. [Linn konto för din DS]

Det är här den nya rumsanpassingen ligger och du kan dela ut bl.a rumsanpassingen i ditt system så jag kan jobba med den från mitt konto.

Klångedang T1 version 6

De som lyssnat hittills i butiken har varit positiva till version 6. "Ändra ingenting" sa någon. Version 6 är mer lättlyssnad, och möjligen med bättre timing i basen? Mer "live" helt enkelt.

Schabrak

fn för Compact hyllan

Harmonihyllans isolationsbottenhyllplan - Sleipner förbättrar prestandan på hela hyllan men man förlorar ett hyllplan. Schabrak är ett hyllplan där man kan placera en apparat. Men ändå med ungefär samma prestanda som Sleipner för det översta hyllplanet.

Plats för fler system i lyssningsrummet
Med Schabrak får vi lätt plats med både Klimax och Akurate "Vinyl+elektronik" redo för demo.

Från 23 Mars är Karousel standard på LP12. Ett uppgraderingskit (ovan) kostar 9910kr. [Läs mer] Den nya Majik tonarmen kostar separat 7430kr. (exkl tonarmskabel) En vettig uppgradering för de som har en Project tonarm eller en riktigt gammal Akito eller Basik tonarm.

Den nya Majik LP12:an är inget annat ett fynd! Annars är väl förutom Karousel; Lingo 4 den stora uppgraderingen för flertalet kunder.
1.1

Nya Lingo 4 - prisvärd uppgradering

Nya Lingon skiljer sig på flera sätt från de föregående versionerna. Man har infört hastighetskalibrering likt den hos Radikal. Den nya lågspänningsmotorn har även en montering som liknar den för Radikalmotorn. De aktiva delarna sitter inne i LP12:an och enbart nätdelen är separat och i en smidigare låda.

Men det lustiga är att precis efter jag börjat spela på den nya Lingo så kom jag att minnas hur det kändes första gången jag hörde den ursprungliga Lingo! Ett rejält lyft från Lingo 3 med mer melodi och mer driv. Men många har ju Lingo som börjar bli till åren och då är det en helt annan skillnad vi pratar om! Pris 17100kr. Frågan är hur dagens Akurate LP12 med nya Lingo står sig mot topp-LP12:an från 2007 när Keel och Ekos SE kom? Då var drivningen en Lingo 2. Den nya Lingo är helt klart en av de mer prisvärda uppgraderingarna på LP12:an. [Mer info]

1.1

Urika II internt MC-grammofonsteg - Exakt flyttar in i skivspelaren

Urika II har en sk Exakt-Link och kopplas til DSM:ens Exakt Link. Pris 32300kr. [Mer info]

Du kommer ännu närmare musiken med Urika II, även om prestandan beror på hur bra DA-omvandlare du har. Generellt gäller dock att du får fram mer information i de lägre registren och att tajmingen blir bättre.

Den analoga versionen av Urika finns kvar för system utan Exakt-Link.

Nyhet: Lejonklou Entity MC-steg

Har fn kopplat detta mellan vår Akurate LP12:a och vårt aktiva Klimax toppsystem.. Osäker på om jag någonsin hört en Akurate LP12:a låta så bra. Med andra ord verkar Entity väldigt bra! Pris 18000kr, och ev signalkablar tillkommer. Passar jättebra med Krystal, medan det med en Kandid kan bli för hög nivå in i en DSM.

Lejonklou Slipsik 7

Slipsik 7 är faktiskt ett stort steg upp från tidigare versioner. Framförallt blir återgivningen mer melodiös. Pris 12000kr exkl signalkablar. Uppgradering som först kan verka dyr; från version 6.1: 6000kr och från tidigare versioner: 7000kr - är faktiskt prisvärd!! Välkommen ta med din Slipsik för jämförelse, eller boka hemlån. Fungerar bra ihop med Klimax DSM.

En ännu mer prisvärd instegsmodell

Denna Audio Technica AT LP5 skivspelare, spelar musik långt bättre än man kan vänta för prisklassen. Detta gäller bra placerad och vanlig anslutning till grammofoningång/grammofonsteg, Det finns ett enkelt internt grammofonsteg som tom har usb-utgång för inspelning på dator. Vårt pris 4790kr och vill du ha den monterad och testad tar vi 200kr för det. Den nya X-versionen som dessutom har 78 varv/min är möjligen pyttelite sämre. Men fortfarande ett fynd!

Pickup special - beg Linn K9 hus + ny AT95 nål

Kombinationen kanske inte är bättre på allt jämfört med t.ex en Grado Gold. Men denna pickup-special är ändå väldigt bra för pengarna! Pris 995kr (exkl ev arbete med montering) Begränsat antal!

Musiktips

HTML5